Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Из Шведске у Црну Гору екстрадиран осумњичени у међународној полицијској акцији „Мак/Хунт“

Објављено: 31.08.2018. 22:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – НЦБ Интерпол Подгорица су данас реализовали екстрадицију лица из Краљевини Шведске уз Црну Гору ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се води против тог лица због постојања основане сумње да је починило кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службенци НЦБ Интерпол Подгорица су, 31.08.2018. године, реализовали екстрадицију Ј.Х. (39) рођен у Новом Пазару, Република Србија, држављанин Црне Горе, који се потраживао по потјерници расписаној од стане НЦБ Интерпол Подгорица због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дјело. Ј.Х. је лишен слободе на територији Краљевине Шведске по нашој потјерници ради обезбјеђивања његовог присуства у кривичном поступку који се води против њега за кривчно дјело за које је осумњичен у оквиру међународне полицијске акције „Мак/Хунт“.

Ј.Х. и Г.М. су идентификовани у јануару 2016. године и сумња се да су учествовали у кријумчарењу око 20 килограма марихуане на подручју Црне Горе и шире.

Подсјећамо да су службеници Одсјека за борбу против дроге, 22. октобра 2015. године, по налогу Специјалног државног тужилаштва и у сарадњи са Полицијом и Тужилаштвом Републике Хрватске, реализовали вишемјесечну полицијску акцију која је на нашој територији спровођена под кодним називом „Мак“ а у Хрватској под називом „Хунт“ (Хант).

Међународна акција „Мак / Хунт“ је била усмјерена на откривање, сузбијање и пресијецање ланца међународног кријумчарења наркотика, а током њеног спровођења на територији обје државе пронађено је и одузето: 3.3 кг кокаина (Хрватска), 1.55 кг хероина (Црна Гора), 21 кг марихуане типа сканк (Црна Гора), пола килограма хашиша (Хрватска), 800 таблета екстазија (Хрватска), 100 грама опојне дроге амфетамин (Хрватска) и 1 кг смјеше која служи за мијешање са хероином (Црна Гора). Кривичне пријаве су поднијете против укупно 29 лица – 18 лица у Црној Гори и 11 лица у Хрватској.

Ј.Х. је данас приведен Вишем суду у Подгорици ради даљег поступања.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?