Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар просвјете др Дамир Шеховић честитао првацима полазак у школу: Ви сте већ хероји, а наше је да то и останете

Објављено: 03.09.2018. 19:46 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Драга дјецо,

данас сте закорачили у најљепше доба живота. Довољно велики да почнете преузимати обавезе, самостално радити и учити, а опет сасвим безбрижни и отворени за свијет. Чекају вас наставници са знањем и стрпљењем, који ће вам, током сати проведених у школи, бити замјена за породицу и највећа подршка. Они ће вас предано водити ка упознавању себе и онога чиме желите да се бавите у будућности. А ви им заузврат дајте поштовање и добро владање.

Ми ћемо вам обезбиједити да растете уз добре наставнике, радити на томе да изградимо добре школе, и створимо од њих мјесто гдје ћете одлазити радосни. Јер, школа ће бити ваше уточиште међу најбољим пријатељима.

Неко градиво ће вам се сигурно чинити несавладивим, а проблем нерјешивим. Дужност образовног система јесте не само да вам помогне да то градиво савладате, већ и да вас научи да било који проблем на који наиђете дочекате спремно и храбро. Ви сте већ сад мали хероји, али наше је да вам омогућимо да то и останете.

Све што не знате, питајте. Сваки проблем подијелите. Учите, али не заборавите да се играте. Ми ћемо се трудити да због вас будемо бољи и учинимо све да ваша пловидба знањем буде мирна, али садржајна, пуна могућности, и без граница.

Министар просвјете, др Дамир Шеховић

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?