Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана радионица „Примјена новог законодавног оквира за службенички систем на локалном нивоу“

Објављено: 07.09.2018. 21:00 Аутор: МЈУ
Дводневна радионица „Примјена новог законодавног оквира за службенички систем на локалном нивоу“ одржана је у организацији Министарства јавне управе и у сарадњи са УНДП-ом. На радионици су говорили Горан Јоветић, државни секретар у Министарству јавне управе, генерални секретар Заједнице општина Црне Горе, Рефик Бојаџић, помоћник генералног секретара Заједнице општина ЦГ, Саша Шћекић, помоћник директора управе за кадрове, Ђуро Никач и менаџерка програма УНДП Црна Гора, Јелена Мрдак.

Државни секретар, Горан Јоветић, казао је да је примјена Плана оптимизације једна од најзначајнијих активности рефоме јавне управе. Он је подсјетио представнике локалних самоуправа на кратокорочне мјере и активности предвиђене Планом оптимизације. Посебно је указао на проблем закључивања уговора о дјелу, чије је смањење један од кључних циљева оптимизације. Јоветић је, такође, подсјетио је да, у складу са Стратегијом реформе јавне управе до 2020. године, а коју прати План оптимизације, планирано смањење броја запослених у јавној управи од 3% на централном нивоу и 5% на локалном нивоу до краја 2018. године. Такође, до 2020. на централном нивоу број запослених би требало да буде мањи 5%, док је на локалном нивоу 10%.

Учесници су имали прилику да у непосредној комуникацији са представницима Мминистарства јавне управе, Заједнице општина ЦГ и Управе за кадрове покрену дискусију о свим значајним питањима за несметано функционисање локалних самоуправа из који долазе, а посебно у односу на нова законска рјешења из ове области.

На радионици, која је намијењена главним администраторима и службеницима задуженим за управљање људским ресурсима, представљени су модели Одлуке о начину рада и организовања јединица локалне самоуправе и Статута, као и смјернице за израду Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста и представљање модела директне подршке јединицама локалне самоуправе у процесу оптимизације.

Радионица се организује у оквиру пројекта „Подршка успостављању транспарентне и ефикасне јавне управе на услузи грађанима“, који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у сарадњи са Министарством јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?