Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет потпредсједника Симовића и министарке Прибиловић са потпредсједницом Меси:Јачање сарадње у области реформе јавне управе

Објављено: 11.09.2018. 20:45 Аутор: МЈУ

gov.me gov.me 

gov.me  gov.me

Потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем, Милутин Симовић и министарка јавне управе, Сузана Прибиловић разговарали су са потпредсједницом Владе Републике Албаније, Сенидом Меси, која борави у званичној посјети Црној Гори.

Потпредсједник Симовић се захвалио потпредсједници Меси на гостопримству и доброј организацији заједничке сједнице Владе Црне Горе и Владе Албаније, која је 3. јула ове године одржана у Скадру. Симовић је истакао значај имплементације споразума који су потписани током заједничке сједнице и исказао пуну спремност Владе Црне Горе за размјену искустава у области европске интеграције.

Потпредсједник Симовић је казао да значајан простор за сарадњу двије државе постоји у областима туризма, трговине и инфраструктурних пројеката, и нагласио да је за прекограничне пројекте посебно важно заједнички користити фондове ЕУ.
Симовић је оцијенио да је економска сарадња охрабрујућа, али да је у наредном периоду неопходно радити на њеном унапређењу.

Потпредсједник је указао на значај реформе јавне управе и нагласио да је кључни циљ добити ефикасан и фискално одржив административни апарат, који ће пружати ефикасан сервис за грађане и привреду. Како би се овај циљ остварио, морамо користити велике потенцијале који постоје у еУправи, додао је Симовић.

Симовић је албанској колегиници предложио да се у што скоријем року одржи састанак комисија за водопривредну сарадњу, на којем би заједничка питања у вези са Скадарским језером и ријеком Бојаном биле кључне теме.

Потпредсједница Меси је истакла да Црна Гора у процесу реформе јавне управе, захваљујући оствареним резултатима, добија похвале од стране ЕУ. У том контексту је истакла значај узајамне сарадње у овој, али и у другим областима од интереса за грађане наших држава, а посебно у процесу европске интеграције, имајући у виду искуство и остварени напредак Црне Горе.

На састанку је оцијењено да је у наредном периоду потребно интензивирати сарадњу на пројектима који се односе на заједничко управљање природним ресурсима и користити расположиве фондове за ове намјене.

Сусрет је уприличен у циљу унапређења односа и јачања сарадње у области реформе јавне управе.

Након састанка министарка Прибиловић и потпредсједница Меси дале су изјаве за јавност.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?