Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Регионална конференција на тему спровођења Програма секторске буџетске подршке

Објављено: 25.09.2018. 18:03 Аутор: МЈУ

Генерални директор Директората за међународну сарадњу и програме помоћи, Адмир Шахмановић, учествовао је на ИВ Регионалној конференцији на тему спровођења Програма секторске буџетске подршке одржаној 20. и 21. септембра 2018., у Београду у организацији РеСПА-е и ГИЗ-ом.

Учесници програма су представници РеСПА-е и ГИЗ-а, Министарства јавне управе и других министарстава укључених у процес имплементације секторске буџетске подршке из региона, затим представници ЕУ Делегације у Србији, као и ДГ НЕАР-а, политички аналитичари СИГМА-е и други истакнути представници.

У фокусу дводневне Конференције биле су теме: Уговори о спровођењењу сектроских реформи, предуслови за успјешан мониторинг и извјештавање, могуће препреке и мјере унапрјеђења реформи, научене лекције приликом мониторинг секторских реформи, планирање политика и координација (од Реформе јавне управе до секторских Стратегија), укључивање релевантних стакехолдерс-а у стратешки развој као и ефективна комуникација за промовисање стратешких циљева и резултата.

Конференција је била прилика да се представници Црне Горе јасније упознају са приликама у региону и начином спровођења секторске буџетске подршке и најбољим праксама које ће у самом процесу реформе у Црној Гори примијенити како би се најефикасније искористила средства која ЕУ пружа у циљу унапређења јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?