Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарка Прибиловић на конференцији “Смјестимо корупцију у музеј!”

Објављено: 27.09.2018. 16:58 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе Сузана Прибиловић отвориће националну конференцију „Смјестимо корупцију у музеј!“ у петак, 28. септембра, у организацији Центра за грађанско образовање (ЦГО). 

Конференција ће се одржати у сали ПР Центра у Подгорици, са почетком у 11:00 часова

Поред министарке Прибиловић, у уводном дијелу Конференције говориће Херманн Спитз, шеф Сектора за сарадњу у Делегацији ЕУ у Црној Гори, Ивица Станковић, врховни државни тужилац и Сретен Радоњић, директор Агенције за спрјечавање корупције. 

Циљ конференције је размјена информација о примјени антикорупцијских политика на локалном нивоу, у 23 црногорске општине и представљање препорука за даље унапријеђење расположивих механизама за превенцију и борбу против корупције на локалном нивоу, а о којима ће дискутовати са представницима различитих друштвених структура. 

Конференција се организује у оквиру пројекта „Смјестимо корупцију у музеј!“, који ЦГО спроводи у партнерству са НВО Центар за мониторинг и истраживање (ЦеМИ), НВО Бонум из Пљевља, НВО УЛ-Инфо из Улциња и НВО За Друга из Петровца, уз подршку Делегације ЕУ у Црној Гори.

Овај пројекат представља трећу фазу ширег програма ЦГО-а који за циљ има допринос смањењу корупције на локалном нивоу и директно се надовезује на резултате претходна два пројекта: „Мисли локално – дјелуј локално! – борба против корупције на локалном нивоу“ и „Корупција на локалном нивоу – нулта толеранција!“, које је ЦГО спровео са партнерима, уз подршку Европске уније и држава чланица. 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?