Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Прибиловић на конференцији “Отвореност институција извршне власти у региону и Црној Гори“

Објављено: 28.09.2018. 21:00 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе Сузана Прибиловић учествовала је на конференцији „Отвореност институција извршне власти у региону и Црној Гори“, у организацији Центара за демократску транзицију (ЦДТ).

Поред министарке Прибиловић, у уводном дијелу Конференције говорила је Милица Ковачевић, предсједница ЦДТ-а.

На конференцији су представљени резултати истраживања о нивоу отворености институција извршне власти у региону и Црној Гори. Истраживање је дио регионалног пројекта који је подржала Европска комисија и Национална задужбина за демократију (НЕД).

Такође, на конференцији је било ријечи о спровођењу иницијативе Партнерства за отворену управу у региону и Црној Гори.Отвореност је кључни услов демократије, јер омогућава грађанима да добију информације и знање потребно за равноправно учествовање у политичком животу, ефективно доношење одлука и држање институција одговорним за политике које спроводе. 

Обраћање министарке јавне управе на конференцији Отвореност институција извршне власти у региону и ЦГ можете преузети овдје

Видео: Обраћање министраке јавне управе Сузане Прибиловић-на конференцији Отвореност институција извршне власти у региону и ЦГ

 

 

 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?