Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Неђеши код Бошковића: Мађарска ће подржати Црну Гору и на европском путу

Објављено: 01.10.2018. 14:51 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са новоименованим амбасадором Мађарске у Црној Гори, Јожефом Неђешијем.

Министар је упутио изразе захвалности на свеобухватној и неисцрпној подршци коју је Мађарска пружила Црној Гори током корјенитог реформског процеса у оквиру њених НАТО интеграција, као контакт амбасада Црне Горе за НАТО.

Бошковић је нагласио да Црна Гора изузетно цијени пажњу и подршку коју Мађарска пружа европској перспективи земаља Западног Балкана, наглашавајући шири значај европеизације Региона. Министар је у разговору упознао саговорника са актуелним пројектима Министарства одбране Црне Горе, модернизацијом одбрамбеног система Црне Горе, као и учешћем црногорске војске у међународним мисијама операцијама.

Амбасадор Неђеши је оцијенио да је пријем Црне Горе у НАТО заједнички успјех двије државе, те указао на спремност Мађарске да подржи Црну Гору на европском путу. Констатовао је да се, поред наслијеђених отворених питања, у региону осјећа и рефлексија проблема с којим се данас суочавају Европа и свијет, и у том контексту посебно је наглашен значај интеграција за Западни Балкан, али и за будућност Европске уније.

У разговору је изражено задовољство стањем билатералних односа у области одбране, нивоом и динамиком дијалога, као и обостраној отвореној намјери за њеним унапређењем.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?