Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почиње изградња спортских терена у Гусињу вриједности 300.000 еура

Објављено: 01.10.2018. 16:46 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Потписан је уговор о извођењу радова на изградњи савременог спортског игралишта ЈУ ОШ “Дзафер Никочивић” из Гусиња, укупне вриједности око 300.000 еура, са представницима фирме БИ КОД д.о.о. Подгорица.

Пројекат се спроводи по моделу суфинансирања са Фондацијом Гусиње из Њујорка, а рок извођења радова је 90 дана од дана увођења извођача у посао.

Министар просвјете др Дамир Шеховић изразио је задовољство што ће, након окончања радова, ученици гусињске школе добити два мултифункционална терена за фудбал, рукомет, кошарку и одбојку, са монтажним трибинама на оба терена, преко 400 сједећих мјеста, мрежом око терена, освјетљењем, специјалним подлогама за ову врсту терена прилагођену температурним разликама и различитим временским условима.

„Као што сте упознати, Министарство просвјете улаже значајна средства у обнову школске инфраструктуре, а акценат је, у складу са Владином политиком, стављен на мање развијене сјеверне крајеве наше државе“, поручио је министар.

Он је подсјетио да је један од циљева Министарства подизање школског спорта на већи ниво, те да се тренутно ради на уређењу школског дворишта и адаптацији спортских терена ЈУ ОШ “Хајро Шахмановић”, вриједности преко 250.000 еура.

Такође, у току је тендерска процедура за избор извођача радова на адаптацији и уређењу спортске сале ЈУ ОШ “Марко Миљанов” у Бијелом Пољу, вриједности 170.000 еура, а пројекат се реализује кроз модел суфинансирања Министарства просвјете, Министарства спорта и Општине Бијело Поље.

Према његовим ријечима, у наредним годинама ће се кроз капитални буџет градити и спортска сала у Гусињу, чиме ће у потпуности бити заокружена спрортска инфраструктура у овом граду.

„Овакви пројекти су од изузетног значаја за цијелу локалну заједницу, а нашој дјеци омогућавају да развијају здраве стилове живота и да се баве спортом на квалитетан начин“, поручио је министар.

Он је изразио посебну захвалност Фондацији Гусиње из Њујорка и њеном предсједнику Браху Радончићу, који су и иницирали поменути пројекат, али и препознали значај улагања у образовну инфраструктуру у Гусињу, чиме на конкретан начин дају допринос подизању квалитета живота мјештана Гусиња.

ВИДЕО: Анимација - спортско игралиште ЈУ ОШ "Џафер Никочевић", Гусиње

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?