Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Приступ електронским комуникационим мрежама као развојна претпоставка цијелог друштва

Објављено: 01.10.2018. 18:36 Аутор: Министарство економије
Ministarstvo ekonomije
„Сам назив и тема овогодишње конференције говоре да се данас налазимо у неком новом добу у којем се електронске комуникације не могу више посматрати изоловано, већ искључиво у свијетлу њихове интероперабилности са технологијама као што су вјештачка интелигенција, ИоТ, цлоуд цомпутинг... Интегрисани дигитални производи и услуге налазе се у свим сферама нашег социјалног и економског живота“, казао је државни секретар у Министарству економије, Милан Срзентић отварајућии XВИ Међународну конференцију под називом “Регулаторна дјелатност у сектору електронских комуникација“: Развој регулаторног оквира за дигиталну будућност.

Међинародну конференцију организује Регулаторна Агенција за електронске коминикације и поштанску дјелатност у партнерству са Међународном унијом за телекомуникације (ИТУ), а одржава се у Будви, у оквиру ИНФОФЕСТ-а. 

У уводном излагању, поред господина Срзентића говорили су: Др Шалета Ђуровић, предсједник Савјета Агенције за електронске комуникације и поштанску дјелатност (ЕКИП) и г-дин Јарослаw Пондер, руководилац ИТУ канцеларије за регион Европе, Међународна унија за телекомуникације (ИТУ).

Међународна конференција представља јединствену могућност за вођење дијалога на високом нивоу међу заинтересованим странама о стратегијама и политикама усмјереним ка даљем развоју широкопојасног приступа у региону, као и за вођење дискусија о изазовима и могућностима које нуде мреже великих брзина, уз регулаторне активности које су флексибилне и усмјерене ка сарадњи.

Министарство економије ће у оквиру ИНФОФЕСТ-а презентовати пројекат под називом „Инноватион дигитал профиле оф Монтенегро“ који се рализује у партнерству са ИТУ (Међународна телекомуникациона унија), у сриједу 3. октобра.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?