Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изасланик одбране Краљевине Норвешке, потпуковник Далтвеит у наступној посјети Министарству одбране

Објављено: 01.10.2018. 18:32 Аутор: мод
Новоименовани изасланик одбране Краљевине Норвешке, потпуковник Егил Далтвеит, боравио је данас у наступној посјети Министарству одбране Црне Горе, и том приликом се састао са министром одбране, мр Предрагом Бошковићем.

Министар је изразио задовољство одличном сарадњом са Краљевином Норвешком и захвалио на снажној подршци коју је та земља пружила реформском процесу система одбране Црне Горе и остваривању њеног евроатлантског циља. Бошковић је нагласио значај успјешне реализације заједничких пројеката, који су допринијели развоју и јачању одбрамбених капацитета и способности Војске Црне Горе. Неки од пројеката који су у току, стварају ефикаснији оквир интегритета, доприносе изградњи међународне медицинске јединице, или унапређују знања енглеског језика запослених у сектору одбране, подсјетио је министар. 
 
Бошковић је информисао саговорника о приоритетима и обавезама Црне Горе у оквиру колективног система безбиједности, истичући да ће наша земља остати посвећена јачању одбрамбених капацитета у складу са приоритетима НАТО агенде. Он је нагласио спремност наше земље пружању подршке борби против савремених пријетњи миру и стабилности.

Потпуковник Далтвеит је истакао да је Краљевина Норвешка посвећена јачању савезничких односа, уз давање пуног доприноса билатералним и мултилатералним пројектима, који јачају ефикасност националних система одбране.

Он је у одвојеним сусретима разговарао и са генералним директором Директората за политику одбране, мр Ивицом Ивановићем.

mod









Да ли вам је садржај ове странице био од користи?