Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) црногорским научно-истраживачким установама за заједничке пројекте

Објављено: 01.10.2018. 18:55 Аутор: Министарство науке
Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА) са сједиштем у Бечу, објавила је позив за учешће научно-истраживачких институција из земаља чланица, укључујући и Црну Гору, у њеним истраживачким пројектима.

Програмом и буџетом Међународне агенције за атомску енергију за 2018. годину предвиђена је могућност закључења истраживачких, техничких и докторских уговора као и споразума о истраживању са универзитетима, колеџима, истраживачким центрима, лабораторијама и осталим институцијама у државама чланицама чије активности кореспондирају са тематским областима Агенције из Беча. Износи по уговору се крећу на нивоу од 7.000 ЕУР а могу бити и на вишем нивоу, уколико Међународна агенција за атомску енергију то оцијени оправданим.

Учесници у пројектима имају могућност партиципације на годишњим координационим састанцима за сваки пројекат, уз пуну финансијску подршку ИАЕА. На основу поднијетог захтјева за учешће у пројекту и добијање гранта, Међународна агенција за атомску енергију врши процјену техничких, финансијских и кадровских потенцијала институције апликанта, као и претходног истраживачког рада, на основу чега се доноси коначна одлука.

Тематске области-програми у оквиру којих се пројекти за 2018. годину реализују су:

» Нуклеарна енергија и нуклеарне науке;
» Храна и пољопривреда;
» Здравље људи;
» Водни ресурси;
» Животна средина;
» Производња радиоизотопа и радијационе технологије; и
» Нуклеарна безбједност.

Више детаља се налази на сљедећој веб страници: хттп://цра.иаеа.орг, као и овдје: хттпс://www.иаеа.орг/сервицес/цоординатед-ресеарцх-ацтивитиес.
Листу истраживачких области под којима се могу поднијети пројекти за 2018. годину можете преузети овдје.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?