Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стигле нове униформе за све припаднике Војске Црне Горе

Објављено: 01.10.2018. 20:41 Аутор: мод
У Црну Гору су стигле нове вјежбовно-теренске униформе намијењене припадницима Војске Црне Горе.

Нове униформе, са препознатљивом шаром и бојама, урађене су по највишим европским стандардима квалитета и редизајнираног су кроја.

mod
 
Министарство одбране Црне Горе по први пут од 2009. године обезбјеђује вјежбовно-теренску униформу за цјелокупан састав Војске Црне Горе. У претходном периоду су набављане само недостајуће количине. 

Нацрт за крој униформе израдила је проф. др. Мирјана Рељић, професор дизајна на Универзитету у Београду у складу са захтјевима Министарства одбране, док је за процјену квалитета била ангажована реномирана лабораторија Еуроинспект – Еуротеxтил д.о.о. из Републике Хрватске. 

Министарство одбране је за набавку нових униформи опредијелило за период до 2022. године 5,3 милиона еура, док је вриједност овогодишњег контингента око 1,26 милиона еура. 

Униформе су набављене кроз међудржавни споразум ЦГ и Турске.

Турска страна је, преко Привредне агенције Министарства националне одбране Републике Турске „АСФАТ« А.С, за израду вјежбовно теренске униформе ангажовала реномирану компанију Yакупоглу А.С. (YДС) са скоро стогодишњим искуством у изради одјеће и обуће.

mod

mod

Новопримљени војници који ће сјутра потписати уговоре, први ће обући нову вјежбовно теренску униформу ВТУ-18. С обзиром да њима ускоро почиње обука, то ће уједно бити прилика да се провјери квалитет униформе и ван лабораторије у теренским условима.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?