Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Беране: Пронађено оружје, муниција, дробилица; процесурано више лица

Објављено: 01.10.2018. 20:25 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње усмјерене на проналазак оружја у илегалном посједу, а посебно са акцентом на контролу безбједносно интересантних лица и припадника организованих криминланих група, контролом возила код безбједносно интересантног лица М.Б. (28) из Никшића пронашли и одузели пиштољ и муницију у илегалном посједу. Надаље, службеници Центра безбједности Беране су, у циљу контроле безједносно интересантних лица и њима блиских лица, извршили претрес на двије локације, којом приликом су пронашли и одузели оружје, муницију, дробилицу са остацима опојне дроге. Против једног лица поднијете су кривична и прекршајна пријава док је против другог поднијета прекршајна пријава.

Наиме, службеници ЦБ Никшић су, 27.септембра, извршили контролу пмв. „БМW“, којим је управљао Н.Б. (24), док су се у возилу налазили М.Н. (25) и безбједносно интересантно М.Б. (30). М.Б. је, приликом полицијске контроле, одбацио торбицу у којој се налазио пиштољ марке Црвена Застава М70, цал. 7.65 мм, са оквиром у којем су се налазила три комада муниције. Пронађено оружје биће упућено у Форензички центар ради вјештачења након чега ће се тужица изјаснити о квалификацији КД-а.

Надаље, службеници ЦБ Беране су, поступајући на основу наредбе надлежног судије за истрагу, извршили претрес страна и других просторија које користи М.Ћ. (30) из Берана. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели пиштољ тзв. колт, гасни пиштољ марке „Блоw Фог“ и 31 комад муниције различитог калибра. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се против М.Ћ. (60) из Берана, сродника М.Ћ. (30), поднесе кривична пријава због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Такође против овог лица је понијета прекшајна пријава надлежном суду због прекршаја из Закона о оружју. Службеници беранске полиције су осим тога, поступајући по наредби надлежног судије за истрагу извршили претрес и просторија које користи Л.Л. (22). Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели дробилицу са остацима биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. О догађају обавијештен државни тужилац који је наложио да се против Л.Л. поднесе прекршајна прјава због почињеног прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?