Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ИНФОФЕСТ 2018: Одржан панел на тему „ИСА² у Црној Гори: Интероперабилна рјешења за јавну администрацију“

Објављено: 02.10.2018. 17:30 Аутор: МЈУ
MJU

У оквиру овогодишњег ИНФОФЕСТ-а одржан је панел на тему „ИСА² у Црној Гори: Интероперабилна рјешења за јавну администрацију“ у организацији Министарства јавне управе

На панелу су говорили Георгес Лобо, Европска комисија ДИГИТ Д.2, Моника Соwинска, Европска комисија ДИГИТ Д.2, Мартина Барберо-Делоитте и  Мицхалис Зервос – Трасyс, експерти из Европске комисије који су представили досадашње резултате ИСА² програма и приближити могућности за коришћење

Црна Гора је 29. маја ове године приступила ИСА² програму, који развија стандардизована интероперабилна рјешења и пружа непосредну подршку развоју интероперабилности и сервиса, за прекограничну примјену, чиме даје суштински допринос јединственом дигиталном тржишту. Учешћем у овом програму Црна Гора је добила могућност да заједно са земљама чланицама ЕУ користи постојећа рјешења, као и да да допринос реализацији нових.

Примјена информационих технологија, интероперабилност, електронска управа, отворени подаци представљају основе за унапређење рада јавне управе, даљу модернизацију и транспарентност њеног рада, као и повећање ефикасности и квалитета услуга које јавна управа пружа.


МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?