Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ИНФОФЕСТ 2018: Дигитални идентитет и Национални идентификациони документ (НИД) - питање слободе и повјерења”

Објављено: 02.10.2018. 17:33 Аутор: МЈУ

MJU

Презентација на тему дигиталног идентитета и Националног идентификационог документа (НИД) – питање слободе и повјерења одржана је на Инфофесту у организацији Министарства јавне управеж

Државни секретар Министарства јавне управе, мр Дејан Абазовић на презентацији је говорио о значају дигиталног идентитета, НИД-а као и побољшању јавних услуга.

„Имајући у виду препознату потребу за остваривањем правног идентитета као и потребу глобалне интероперабилности, за даљи развој дигиталног друштва, прије осталог, у Црној Гори је неопходно дефинисати национални идентификациони документ (НИД)“, казао је Абазовић

„Увођењем НИД-а и нове мулти-функционалне ИД картице биће омогућено рјешавање питања из области: идентитета, пребивалишта, здравствене заштите, социјалног осигурања, гласања, граничне контроле, пореза, лиценци, правосуђа. Кроз апликативну примјену коришћењем нове ИД картице унапређују се области: остваривања права пред органима државне управе, пословања у дијелу дигиталног потписивања и електронске трговине, банкарства, запослења, власништва, итд, истакао је између осталог Абазовић и додао да се  генерално, стварају основни предуслови за убрзан развој дигиталног друштва и електронске управе.


МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?