Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Државни секретар у њемачком Министарству одбране уручио генералу Дакићу кључеве лакооклопних возила

Објављено: 02.10.2018. 23:38 Аутор: мод
Данас је на Војном аеродрому у Голубовцима обављена званична примопредаја шест лакооклопних возила које је Министарство одбране СР Њемачке донирало Војсци Црне Горе.

Возила, вриједна око 2,2 милиона еура, која ће значајно унаприједити капацитете Војске Црне Горе, стигла су у нашу земљу 12. септембра.

Кључеве од возила званично је начелнику Генералштаба Војске Црне Горе, бригадном генералу Драгутину Дакићу уручио државни секретар у њемачком Министарству одбране, Томас Силберхорн.

Генерал Дакић се захвалио на донацији, истичући да је СР Њемачка, као један од најзначајнијих партнера Црне Горе, пружила снажну подршку нашој држави у кључним моментима процеса евроатлантских интеграција. Он је изразио очекивање да двије земље као савезнице наставити са продубљивањем и интензивирањем сарадње у области одбране.

Силберхорн је апострофирао значајан допринос Црне Горе колективном систему безбједности кроз активно учешће припадника ВЦГ у међународним мисијама и операцијама. Он је истакао и да ће СР Њемачка наставити да пружа подршку Црној Гори на пољу одбране, уз увјерење да чланство Црне Горе у НАТО представља јаку основу за даље интензивирање активности.

Током састанка делегација два министарства одбране који је услиједио на вили „Горица“, државни секретар Слободан Филиповић је апострофирао заједничко учешће припадника двије војске у Авганистану, како раније у ИСАФ-у, тако и у мисији „Ресолуте Суппорт“. То је, како је истакао Филиповић, значајно допринијело развијању високог нивоа повјерења између двије државе. Он је нагласио да ће Министарство одбране остати посвећено процесу модернизације и достизању НАТО стандарда. 

Силберхорн је указао на допринос Црне Горе јачању већ одличне сарадње двије земље, те апострофирао њену значајну подршку безбједности како у региону, тако и на глобалном плану.

mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?