Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ИНФОФЕСТ 2018: „ Електронска управа у Црној Гори – концепт билдинг-блокова“

Објављено: 03.10.2018. 16:31 Аутор: МЈУ
Презентација „Електронска управа у Црној Гори - концепт билдинг блокова“  Министарства јавне управе, одржана је на Инфофесту 2018 у Будви.

Државни секретар Министарства јавне управе,  мр Дејан Абазовић је на презентацији истакао да развој технологије и четврта индустријска револуција намећу потребу унапређења развоја електронске управе. „То подразумијева стварање услова за континуирани развој електронских услуга, који подразумијева координацију активности кроз коју ће се на ефикасан и рационалан начин искористити сви кадровски и технички капацитети“, казао је Абазовић.

 Нови концепт развоја мора обезбиједити задовољство корисника (грађана и пословних система) електронским услугама које пружају органи државне управе, речено је на презентацији. Концепт који ће омогућити корисницима да комуницирају са јавном управом кад год они желе на начин да подаци до управе долазе аутоматски путем сигурне, јединствене идентификације грађана у националом оквиру интероперабилности, који је усклађен са Европским оквиром за интероперабилност.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?