Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство економије препознато као партнер на пројекту израде првог документа о Дигиталном иновационом профилу у Црној Гори

Објављено: 03.10.2018. 20:24 Аутор: Министарство економије
„Црна Гора је препознала значај информационо-комуникационих технологија за сопствени прогрес и овој области посвећује велику пажњу, издижући је на ниво приоритета у својим развојним плановима. Унапређење инфраструктуре и повезивања, као и улога услуга и апликација треба да расту заједно са потенцијалом иновативних малих фирми које улазе на тржиште за рјешавање локалних потреба, на бази ИЦТ“, казала је генерална директорица Директората за електронске комуникације, поштанску дјелатност и радио спектар Ратка Стругар, на данашњој радионици у Будви. 
Ministarstvo ekonomije
Данас је у оквиру ИНФОФЕСТ-а одржана презентација пројекта под називом „Инноватион дигитал профиле оф Монтенегро“ који Министарство економије рализује у партнерству са ИТУ (Међународна телекомуникациона унија).

Радионица се одржава као важна прекретница пројекта о ИЦТ иновацијском екосистему у Црној Гори, који се имплементира у оквиру Регионалне иницијативе. Учесници радионице ц́е имати јаснију слику развоја дигиталних екосистема, укључујуц́и креирање политика, програма имплементације и пројеката. Поред тога, радионица је платформа за учеснике који ц́е пружити допринос Профилу дигиталних иновација Црне Горе, која је анализа тренутног стања националног иновативног екосистема.

Улагање у ИЦТ иновациони екосистем у Црној Гори је од изузетног значаја за остваривање заједничких циљева одрживог економског и друштвеног развоја.

„Чињеница је да ИЦТ трансформише наш свакодневни живот и има потенцијал за покретање друштва напријед, омогућавајући иновативне пословне моделе и помажући владама да трансформишу начин комункације и рјешавања проблема грађана“, закључила је Стругар.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?