Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Заједничко саопштење: На ГП Илино брдо пронађено и одузето око 6,7 кг сканка; осумњичени лишен слободе

Објављено: 04.10.2018. 20:36 Аутор: УП и УЦ
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбедности Никшић и службеници Управе царина – Царинске испоставе Илино брдо су, на излазу из Црне Горе, контролом аутобуса код једног лица пронашли и одузели око 6,7 килограма опојне дроге марихуана типа сканк. Осумњичени је лишен слободе због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници ОГБ Никшић и ЦИ илино Брдо су, 03.10.2018. године, око 16,10 часова, на излазу из Црне Горе, на граничном прелазу Илино брдо, приступили детаљној граничној контроли аутобуса марке Волво. Прегледом пртљага полицијски и царински службеници су у једном коферу пронашли и одузели седам пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк тежине око 6,7 кг. Полицијски и царински службеници су дошли до сумње да кофер припада Е.Б. (31), држављанину Босне и Херцеговине, а након тога је контролом тог лица пронађена и једна кутија од таблета са садржајем исте материје мање количине.

Лице и опојна дрога предати су полицијским службеницима Одсјека за борбу против дроге ради даљег поступања.

О догађају је обавијештен државбни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Е.Б. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дјело.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?