Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство културе и Порто Монтенегро дефинисали оквир за сарадњу

Објављено: 04.10.2018. 15:45 Аутор: мку
Током посјете Тивту министар културе Александар Богдановић је обишао Порто Монтенегро, у којем се, у сарадњи са општинским институцијама културе и фестивалима реализују различити културно-умјетнички програми.

Богдановић је током посјете разговарао са Дејвидом Моргасоном, извршним директором Порто Монтенегро о правцима развоја будуће сарадње са Министарством културе и пројектима којима би се, у складу са културним политикама Министарства промовисало богато културно насљеђе и савремено стваралаштво Црне Горе. Састанку је присуствовао и Предраг Лековић, директор за односе са Владом.

На састанку је изражено интересовање за успостављање сарадње у области културе између Министарства културе и Порто Монтенегро.

Како је истакнуто, Порто Монтенегро својим ресурсима и капацитетима представља важан фактор развоја културе у Тивту, што ће наставити да буде и у наредном периоду. Саговорници су изразили интересовање за реализацију заједничких изложби, посебно оних којима би се промовисала и валоризовала културна баштина Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?