Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Лишен слободе у Никшићу због кријумчарења људи; у Подгорици лишени слободе два лица због илегалног посједовања оружја и дроге а три лица прекршајно процесуирана

Објављено: 05.10.2018. 21:18 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић лишили су слободе Д.Ђ. (40) из Подгорице, због сумње да је починио кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи. Наиме, службеници Одјељења граничне безбједности Никшић су јуче, на путном правцу Никшић – Трепча, зауставили путничко моторно возило којим је управљао Д.Ђ. Контролом возила у товарном дијелу, који је преправљен за превоз, откривено је 14 страних држављана, миграната – тражилаца азила. Криминалистичка обрада указује је на сумњу да је Д.Ђ. имао намјеру да својим возилом ова лица прокријумчари преко границе у Босну и Херцеговину, а заузврат је имао намјеру да оствари противправну имовинску корист узимањем новца од ових лица за криминалне радње кријумчарења. Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен тужиоцу.

Службеници Центра безбједности Подгорица су спроводили појачану контролу безбједносно интересантних лица и том приликом су код С.Ђ (46), безбједносно интересантног лица, у једном угоститељском објекту у Подгорици, пронашли и одузели пиштољ у илегалном посједу марке „Броwинг“ цал. 7,65 мм са пет метака, које је ово лице држало за појасом. С.Ђ. је лишен слободе и биће уз кривичну пријаву приведен надлежном тужиоцу, због основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Осим тога, службеници ЦБ Подгорица су лишили слободе малољетног П.М. (17), код којег је укупно пронађено око два грама кокаина и 110 грама марихуане, с тим што су два грама кокаина и 30 грама марихуане пронађени код овог лица приликом контроле у насељу Забјело а 80 грама марихуане током претреса стана који је потом услиједио. И супстанца за коју се сумња да је опоја дрога кокаин и материја за коју се сумња да је опојна дрога марихуана били су спаковани у више мањих паковања, те се на основу тога и криминалистичке обраде сумња да је П.М. имао намјеру да ове опојне дроге стави у промет. П.М. ће уз кривичну пријаву бити приведен државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Службеници ЦБ Подгорица су, у другој одвојеној активности, од Е.Г. (19), С.Б. (20) и М.В. (34), у насељима Стари аеродром и Коник, пронашли и одузели осам паковања са садржајем прашкасте материје за коју се сумња да је опојна дрога хероин и шест паковања са садржајем биљне материје за коју се сумња да је опојна дога марихуана. Државни тужилац у ВДТ у Подгорици се изјаснио да се не ради о кривичном дјелу већ о прекршају, те да се против ових лица Суду за прекршаје поднесе прекршајна пријава због прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?