Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Додијељене награде и признања најуспјешнијим учесницима ИНФОФЕСТА 2018

Објављено: 06.10.2018. 14:18 Аутор: МЈУ
На Заједничкој сједници Управног и Програмског одбора 25. Фестивала информатичких достигнућа ИНФОФЕСТ 2018, одржаној у Будви, 5.октобра 2018. године на предлог Програмског одбора, Управни одбор је донио одлуку о додјели награда и признања најуспјешнијим учесницима овогодишње манифестације. 

Награде и признања уручили су предсједник Управног одбора Инфофеста и државни секретар Министарства јавне управе, Дејан Абазовић, члан Програмског одбора Инфофеста, Јелица Протић и директор Инфофеста, Милан Мрваљевић

Признање за допринос развоју и синергијском обједињавању ИЦТ сектора у Црној Гори, додијено је Привредној комори Црне Горе.

Групи аутора: др Мирослав Мајсторовић, др Душан Крстајић и др Радован Цветковић додијељено је признање за квалитет рада “Примена концепата АО и УПП у развоју понуде животног осигурања”, презентираног у оквиру Регионалне научно-стручне конференције “Инфофест Пулсе 2018”.

Посебном изреком Управни одбор 25. Фестивала информатичких достигнућа – Инфофест 2018 захваљује се Дејану Цветковићу, ЦТО-у за дигиталну трансформацију у компанији Microsoft, као предавачу по позиву на јубиларном 25. Инфофесту.

Компанији Инфостреам припало је  посебно признање за квалитет рјешења “Регистри дозвола и лиценци” из домена дигитализације пословних процеса.

Посебно признање припало је компанији “Сага – Неw Фронтиер Гроуп” за рјешење “Геолокацијски сервиси: Г-фенце”.

За динамично и успјешно аплицирање најновијих технологија у различите домене примјене, додијељено је признање компанији Е-Смарт Сyстемс.

Због високе функционалне употребљивости резултата 8. Регионалног савјетовања “Дигитална територија поште”, додијељено је велико признање Пошти Црне Горе.

За успјешну трансформацију портофлија сопствених рјешења по начелу “Соwтваре ас а Сервице” припало је  специјално признање компанији Ланацо.

За изузетан стручни допринос 16. Међународне конференције “Регулаторна дјелатност у сектору електронских комуникација: развој регулаторног оквира за дигиталну будућност”, додијељено је велико признање Агенцији за електронске комуникације и поштанску дјелатност.

Награда за најбољи ауторски рад презентиран у оквиру Регионалне научно-стручне конференције “Инфофест Пулсе 2018” припала је групи аутора Леонид Зимоња, Милош Љубојевић и Срећко Станковић, за рад “Примјена КНX протокола у интелигентним инсталацијама”.

Награда за најбоље функционално рјешење презентирано на Инфофесту 2018 додијељено је рјешењу “Систем мјерења медијских и потрошачких навика”, новом производу Црногорског Телекома и Ипсоса.

За најбољи компанијски наступ на Инфофесту 2018 припала је велика награда компанији “Чиком информатички инжењернинг”.

Надлежна служба Инфофест-а је, ове године, регистровала  1.182 појединачних учесника. Ово је по броју учесника други од досадашњих 25. фестивала. Учесници су дошли из 24 државе, док су 42 пословна субјекта  имала статус институције односно фирме-учеснице Инфофеста 2018.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?