Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Европска министарка за дигиталну економију и друштво Марија Габриел у понедјељак у Црној Гори

Предсједник Владе Душко Марковић и министарка јавне управе Сузана Прибиловић примиће у понедјељак, 8. октобра, европску комесарку за дигиталну економију и друштво Марију Габриел која први пут долази у посјету Црној Гори.

Премијер Марковић и комесарка Габриел даће након разговора изјаве за јавност (Вила Горица, 13:30).

Комесарка ће учествовати на састанку ресорних министара држава Западног Балкана који организује Регионална школа за јавну управу (РЕСПА) на тему „Дигитална агенда за Западни Балкан“ (Хотел Хилтон, почетак у 14:10).

Током посјете европске комесарке за дигиталну економију биће разматрана питања која се односе на испуњавање обавеза из Дигиталне агенде WБ6, дигитализацију јавних услуга, те потенцијале ИСА2 Програму (програм интероперабилних рјешења за јавну администрацију, грађане и привреду). Састанак са ресорним министрима држава Западног Балкана биће прилика за размијену искустава и презентацију планираних активности које су препознате на путу развоја дигиталног друштва и остваривања циљева дефинисаних Дигиталном агендом WБ6.

Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе обезбиједиће медијима фотографије и видео снимке састанака и почетка конференције као изјава предсједника Владе и европске комесарке.

Медији могу снимити почетак састанка европске министарке и ресорних министара држава Западног Балкана уз претходну најаву на контакт: Гордана Јовановић, 067 392 423 или 096 100 040.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?