Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Расвијетљено 15 КД из области имовинског криминалитета; проценат расвијетљености имовинских деликата од почетка године скоро 87%

Објављено: 09.10.2018. 18:42 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Херцег Нови су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области имовинског криминалитета расвијетлили 15 кривичних дјела, и то 10 кривичних дјела тешка крађа, четири кривична дјела тешка крађа у покушају и кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари. Два лица су лишена слободе док је против четири малољетна лица поднијета кривична пријава у редовном постуку.

Службеници ЦБ Херцег Нови су, 06.10.2018. године, лишили слободе Н.П. (23) из Котора и Д.Д. (27) из Босне и Херцеговине, са пребивалиштем у Херцег Новом, због основане сумње да су починили 10 кривичних дјела тешка крађа и четири кривична дјела тешка крађа у покушају. Они су, сумња се ова кривична дјела починили од средине септембра на штету једне основне школе, више туристичких, угоститељских и трговинских објеката, спротских кладионица, као и приватних објеката – кућа, на начин што су употребом подесног средства насилно улазили у унутрашњост објеката и отуђивали новац и техничке уређаје. Н.П. и Д.Д. су уз кривичну пријаву приведени надлежном државном тужиоцу. Надаље, службеници ЦБ Херцег Нови су, у касним вечерњим сатима, у дворишту ОШ „Дашо Павичић“ затекли четири малољетна лица и то: М.А. (15), А.А. (15), А.В. (15) и П.Б. (15), у вршењу кривичног дјела уништење и оштећење туђе ствари. Они су, сумња се, каменицама ломили прозоре на школи. Криминалистичком обрадом полицијски службеници су дошли до сумње да су ова лица такође, у ноћи 29/30.09.2018. године, каменицама поломили прозоре ове школе. Надлежном тужиоцу је против ових лица поднијета кривична пријава у редовном поступку.

Полицијски службеници су у сарадњи са Управом за инспекцијске послове, у циљу сузбијања точења алкохола малољетним лицима, спровели акцију „Младост“, и извршили контролу угоститељског објекта „Адмирал“, којом приликом је затечено девет малољетнх лица у конизумирању алкохола. Против одговорног лица и правног лица поднијета је прекршајна пријава надлежом суду.

На територији Општине Херцег Нови су од почетка године укупно почињена 83 кривична дјела из области имовинског криминалитета од чега су службенци ЦБ Херцег Нови расвијетлили 72, што чини проценат расвјетљености од 86,75%.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?