Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Свечано отворен Дневни боравак за старе на Цетињу

Објављено: 10.10.2018. 19:10 Аутор: мрсс

„Црна Гора има визију друштва као хуманог, економски стабилног и функционалног, заснованог на принципима децентрализације и партиципативног одлучивања с високим степеном заштите људских права и слобода“- казао је данас на Цетињу министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић који је свечано отворио Дневни боравак за старе у тој општини.

Он је истакао да Министарство рада и социјалног старања уз техничку подршку канцеларије Програма Уједињених Нација за развој (УНДП) у Подгорици релизује пројекат „Развој капацитета за пружање услуга социјалне заштите у Црној Гори“ који има за циљ унапрјеђење капацитета државне и локалне управе за управљање социјалним програмима.

„Укупна инвестиција Дневног боравка за старе износила је око 10.000 еура, укључујући адаптацију и опремање објекта. Површина објекта која ће се користити за услугу Дневног боравка за старе износи око 70м2“ – казао је Пуришић.

Објекти ове врсте у Црној Гори већ се налазе у сљедећим општинама: три у Никшићу, два у општини Даниловград, један у општини Мојковац, а од недавно и у Плаву. Дневни боравак за старе на Цетињу, како је саопштено, осми је по реду објекат овакве врсте.

Пуришић је најавио да је до краја године планирано успостављање и пуштање у рад дневних боравака за стара лица у општинама Бијело Поље, Рожаје и Петињица, као и даље ширење мреже дневних боравака за стара лица и у другим општинама у Црној Гори.

На свечаној церемонији отварања говорили су и предсједник општине Цетиње Александар Кашћелан, као и директор Центра за социјални рад Дејан Милошевић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?