Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нухоџић-Вебер: Подршка наставку процедуре за међусобно признавање возачких дозвола између Црне Горе и Њемачке

Објављено: 10.10.2018. 23:04 Аутор: МУП
Црна Гора и Њемачка у континуитету остварују квалитетну билатералну сарадњу, а исказана подршка која је пружана нашој земљи у НАТО интеграцијама, а настављена на интеграционом путу ка ЕУ подстицај је за наставак и унапређење односа двије земље кроз нове иницјативе и заједничке пројекте, поручено је са састанка министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића и новоименованог амбасадора СР Њемачке, Роберта Вебера.

Управо је наставак сарадње кроз иницирање наставка преговора између Црне Горе и Њемачке на плану реализације Споразума о међусобном признавању возачких дозвола била главна тема данашњег састанка министра и амбасадора.

Овом приликом министар је саговорника упознао са активностима које је Црна Гора предузела како би се унаприједила област безбједности саобраћаја на путевима, у првом реду кроз пројекте побољшања саобраћајне инфраструктуре, критеријума за технички преглед возила и полагање возачког испита, осавремењавање процедура за издавање возачке дозволе, као и кроз интензивирање како превентивних тако и репресивних мјера у циљу контроле саобраћаја на црногорским путевима и превенције тешких саобраћајних незгода и оних са смртним исходом.

Црна Гора, како је саопштено на састанку, у посљедњих неколико година биљежи значајан напредак у овој области, како на нормативном тако и на оперативном плану, а значајни резултати постигнути су и кроз континуиране кампање и едукацију становништва, нарочито дјеце, о безбједности у саобраћају и саобраћајној култури. Ови напори препознати су и на међународном плану те су тако споразуми о међусобном признавању возачких дозвола већ финализовани са неким од земаља Европске уније, попут Италије и Аустрије, а њихова реализација очекује се убрзо.

Амбасадор Вебер изразио је позитиван став поводом иницијативе о активирању преговора о признавању возачких дозвола између двије земље и исказао спремност и подршку наставку даље процедуре између надлежних органа Црне Горе и Њемачке.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?