Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОДН 2018: Лабораторија у центру Главног града

Објављено: 11.10.2018. 02:59 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke 

Црногорски савез за техничку културу „Политехника” отворио је данас Лабораторију у срцу Главног града и знатижељним посјетиоцима фестивала приказивао нове инструменте, едукативни комплет из роботике, те експерименте.

Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke 

Учесници су испробали нове инструменте и учествовали у практичним експериментима под менторством модератора. Нова опрема и учила ће се користити и за рад у самом истраживачком центру који функционише у оквиру Политехнике, као и за теренски рад који ће се организовати у околини Подгорице и на неколико локација у другим општинама.

Овај програм фестивала је намијењен нарочито талентованим и радозналим појединцима који желе да се припремају за олимпијаде знања и друга такмичења. Циљ је да се покажемо да се и са најскромнијим средствима могу постићи вриједни резултати, те развије свијест о потреби да се мале, јавне лабораторије и радионице оформе у свакој школи.

Сви заинтересовани могу доћи и сјутра на плато испред библиотеке „Радосав Љумовић“, а програм ће се реализовати у периоду од 10.30 до 15х.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?