Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Завршна конференција регионалног пројекта о повезивању тржишта електричне енергије

Објављено: 11.10.2018. 18:35 Аутор: Министарство економије
Министарка економије Драгица Секулић ће сјутра 12. октобра, отворити Завршну конференцију регионалног пројекта о повезивању електричне енергије која ће се одржати сјутра у Бечићима, хотел „Сплендид“.

Отварање конференције коју организује Регулаторна агенција за енергетику у сарадњи са Регулаторном агенцијом за енергију, мреже и животну средину Републике Италије (АРЕРА) предвиђено је за 9х.

У уводном дијелу излагања поред министарске Секулић обратиће се и предсједник Регулаторне агенције за енергетику, Бранислав Прелевић и амбасадор Републике Италије у Црној Гори, Луца Зелиоли.

На конференцији ће бити представљена реализација пројекта "ЦЕИ Централно-европска иницијатива - Јачање енергетских регулаторних тијела на Западном Балкану", у који су, поред црногорског, укључена регулаторна тијела из Албаније, Италије и Србије. Пројекат подразумијева заједнички рад регулаторних тијела, оператора преносних система и берзи из Албаније, Црне Горе, Италије и Србије, који се током 2018. године одвијао кроз одржавање радионица у Риму, Тирани и Београду, а у циљу стварања предуслова за креирање регионалног тржишта електричне енергије и његовог повезивања са европским тржиштем, кроз међурегионални „маркет цоуплинг“.

Позивамо медије да испрате сјутрашњи догађај.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?