Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бескаматни кредити за енергетски ефикасан дом

Објављено: 12.10.2018. 14:00 Аутор: Министарство економије
Министарство економије покреће програм „Енергетски ефикасан дом“ чији је циљ смањење трошкова гријања и повећање комфора у домаћинствима, остваривање значајног смањења емисија ЦО2 у сектору домаћинства као и развој тржишта система за гријање на биомасу у Црној Гори. 
Програм подразумијева атрактиван и одрживи финансијски механизам у циљу примјене мјера енергетске ефикасности у домаћинствима. За потребе овог Програма, Министарство економије је обезбиједило 120.000 еура за субвенционисање камата и накнада за обраду кредита за:

- куповину и уградњу система за гријање на модерне облике биомасе (пелет, брикет);
- уградњу термоизолације на фасади стамбеног објекта и 
- уградњу енергетски ефикасне фасадне столарије.

Грађани ће бити у прилици да аплицирају за бескаматне кредите до максималног износа до 8.000 €, са периодом отплате до шест (6) година, за спровођење претходно наведених мјера енергетске ефикасности у својим домаћинствима, док ће Министарство економије субвенционисати трошкове обраде кредита и камате за цјелокупан период отплате кредита. 

Министарство економије спроводи овај Програм у сарадњи са партнерским фирмама: Микромонт, Хоме Сyстемс, Плам Инжењеринг, Венета Пламен и Роаминг Монтенегро, као и партнерским банкама: Ловћен банка, Прва банка и Атлас банка.

Све информације у вези наведеног програма можете добити путем е-маил: милица.сцеповиц@мек.гов.ме, бр. тел. 020 482 185, Милица Шћеповић. Информације о динамици спровођења Програма биће редовно објављиване на сајту: хттп://www.енергетска-ефикасност.ме .

Заинтересовани грађани на следећим линковима могу преузети: 


МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?