Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Директори полиција Црне Горе и Србије Вељовић и Ребић оцијенили – наше полиције примјер сарадње у региону

Објављено: 12.10.2018. 19:03 Аутор: УП
UP

Директор Управе полиције МУП-а Црне Горе Веселин Вељовић састао се данас са директором Дирекције полиције МУП-а Републике Србије Владимиром Ребићем и сарадницима.

Директори Вељовић и Ребић потврдили су изузетну сарадњу коју полиције Црне Горе и Србије остварују на свим нивоима стратешке и оперативне сарадње. Констатовано је да у односима двије полиције нема отворених питања која би оптерећивала сарадњу, те да ће се међусобна комуникација која је оперативна и по потреби и дневна у наредном периоду интензивирати.

Директор Управе полиције Веселин Вељовић је посебно нагласио важност досадашње сарадње полиција Црне Горе и Србије у оперативним акцијама које су имале конкретне резултате, од регионалног и међународног значаја, као и квалитетну размјену информација које НЦБ Интерпол Подгорица и НЦБ Интерпол Београд имају у континуитету у лоцирању и лишењу слободе лица која се међународно потражују.

Посебно је важан, казао је директор Вељовић, наставак комуникације која се односи на размјену оперативних података у вези са организованим криминалним групама које су повезано регионално, а што је основа и за даље успјешне заједничке активности двије полиције на превенцији, откривању и сузбијању ових кривичних дјела као и за планирање даљих циљаних конкретних заједнићких активности у циљу хапшења њихових вођа и припадника.

Директор Дирекције полиције Србије Владимир Ребић је изразио задовољство посјетом и оцијенио да је сарадња криминалистичких полиција, као и осталих структура полиција Србије и Црне Горе, у свим сегментима које се препознају као стратешки приоритетни, изузетна и да може послужити као примјер успјешних заједничких активности у полицијском дјеловању.

Директор Ребић је потврдио да је и полиција Србије отворена за даље иницијативе и конкретне активности које се тичу не само размјене оперативних података и спровођења заједничких акција већ и наставка обука, размјене искустава и добрих пракси полиција двају држава.

Директори Вељовић и Ребић разговарали су и о проблематици која се односи на илегалне миграције и сарадњи и на овом плану, гдје је посебно знајчајним оцијењен рад заједничких граничних патрола Црне Горе и Србије које осим заједничких активности на терену размјењују у реалном времену све релеватне информације које се тичу граничне безбједности.

Два директора су, на крају састанка, заједнички оцијенила да је синоћња фудбалска утакмица између репрезентација Црне Горе и Србије прошла у најбољем реду, спортском духу и у знаку квалитетне сарадње оперативаца полиција обје земље која је створила предуслове да акценат буде само на овом спортском догађају.

Састанку су између осталог присуствовали и помоћници директора Управе полиције Црне Горе Енис Баковић, Никола Јањушевић, Веско Дамјановић и Драган Благојевић, као и помоћник директора полиције Србије Слободан Малешић и начелник Управе криминалистичке полиције Србије Дејан Ковачевић.

Након састанка, директора Ребића и директора Вељовића примио је и министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић.

UP
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?