Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршена Нато теренска вјежба "Србија 2018"

Објављено: 12.10.2018. 20:40 Аутор: МУП
Свечаним постројавањем учесника данас је завршена НАТО међународна теренска вјежба „СРБИЈА 2018“, на којој је учествовао и црногорски тим за заштиту и спашавање од поплава уз употребу чамаца, кога су сачињавали представници Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и служби за заштиту и спашавање Главног града, Пријестонице Цетиње и општина Котор, Улцињ, Бар и Никшић.

Вјежба коју су организовали Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Евроатлантски центар за координацију одговора на катастрофе (ЕАДРЦЦ) одржавала се на седам локација у Младеновцу и његовој околини од 07. до 12. октобра и окупила је представнике 38 држава са укупно 2000 учесника. Сценарио вјежбе се односио на увјежбавање дјеловања и сарадње у случају земљотреса, поплава као и удеса у саобраћају.

MUP
Учеснике из Црне Горе током вјежбе посјетио је генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе Мирсад Мулић, који је изразио задовољство професионалним односом тима у реализацији активности и показаним нивоом
вјештина и способности, нарочито у погледу сарадње са другим међународним тимовима у спашавању од поплава.

Један од циљева вјежбе било је и тестирање нових информационих технологија, гдје је и Црна Гора дала свој допринос кроз учешће у представљању командног система нове генерације – НИЦС. Такође, на вјежби су представљени и капацитети и домети коришћења телемедицине у случају природних и других несрећа.

На вјежби је у оквиру Балканског медицинског тима учествовало и седам представника Војске Црне Горе.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?