Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Технополису представљена апликација „Моје дрво“ у оквиру Отворених дана науке

Објављено: 12.10.2018. 23:24 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke 
Трећи дан фестивала Дани науке у Технополису обиљежила је презентација апликације „Моје дрво“ у организацији компаније Амплитудо. Пред више од 40 професора и ученика средњих школа у Никшићу, те учесница у пројекту Ерасмус+, пројекат су представили Ненад Нововић, директор компаније Амплитудо и Александар Перовић, директор НВО Озон.
Ministarstvo nauke
„Моје дрво“ подразумијева онлине ИЦТ платформу, са web страницом и мобилном апликацијом (иОС и Андроид), која омогућава директну куповину или финансијску донацију за куповину садница које ће бити засађене у сарадњи са ЈП Зеленило, као и донирања волонтерског времена за подршку редовним активностима за унапређење животне средине. Такође, платформа ће сваком кориснику омогућити да прати колико је својом садницом допринио чистијем ваздуху у свом граду.

Према ријечима креатора ове апликације, њена посебност се огледа у томе што омогућава учешће свима – онима који некоме желе да поклоне нешто посебно, да учествују у акцијама свог града, као и великим и малим компанијама за њихове друштвено-одговорне активности.

Како наводе из Амплитуда, уз помоћ информационих технологија на овај начин ће настојати да унаприједе град, уз наду да ће тиме поставити стандард који ће други градови у Црној Гори и региону хтјети да прате.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?