Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршен први Хакатон о мобилном плаћању у оквиру Отворених дана науке

Објављено: 13.10.2018. 06:34 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke

Тим „Кодинго“ који чине Иван Радуновић, Тијана Соковић, Весна Ивановић, Сања Лазић и Срђан Томовић побједници су хакатона „Мобилно плаћање – плаћање будућности “  који су организовали М:тел дигитална фабрика и Министарство науке.

Ово је био први хакатон, не само у Црној Гори већ и у региону, који је био посвећен мобилном  плаћању а он је организован у оквиру Отворених дана науке.  Наградни чек од 2,5 хиљаде еура побједничком тиму уручила је министарка науке Сања Дамјановић.

-Министарство науке се снажно залаже за развој предузетничког и иновативног духа код младих људи  и свјесни смо да су људски ресурси наш највриједнији капитал.  Све конкурсе које спроводимо, за иновативне грантове, докторска истраживања, центре изврсности, односно кроз придруживање медјународним научним институцијама, управо су у служби обезбјеђивања правих услова за развој иновативних идеја– казала је министарка Дамјановић.

Она је казала да ће ресор на чијем је челу и даље  подржавати развој иновативних и оригиналних идеја. 

-Те идеје су значајне за подизање конкурентности и подстицање економије базиране на знању, која је наш приоритет, односно Владе Црне Горе – закључила је министарка.

Друго мјесто освојили су Немања и Далибор Ранковић чије рјешење о мобилном плаћању је завриједило награду од 1,5 хиљада еура. Тим окупљен око имена „НАММИ“  завршио је  такмичење на трећем мјесту и освојио хиљаду еура. Тај тим чине Маја Калезић, Никола Кадић, Алекса Шуковић, Алекса Ћуковић и Ивана Кадић.

На Хакатону је учествовало 40 такмичара који су били распоређени у шест тимова. Одлуку о наградама донио је трочлани жири у саставу: директорица Сектора за стратегију и ризик Александра Радојевић, представник Министарства науке Саша Ивановић као и извршни директор ИЦТ ХУБ-а из Београда Коста Андрић.

 


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?