Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почео да се гради вртић у Бару вриједности 2,5 милиона €, данас отворен и нови вртић за 150 дјеце

Објављено: 15.10.2018. 19:25 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Ово је још један у низу пројеката који потврђује да Министарство просвјете и Влада одавно оволико средстава нијесу улагали у образовање, посебно у најмлађе. Укупан капацитет вртица у Бару који данас почиње да се гради је око 400 дјеце, и као такав представља објекат са највећим капацитетом од свих 7 који се раде уз кредитну подршку Банке за развој Савјета Европе (ЦЕБ), поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић на полагању камена темељца за изградњу новог вртића у Бару. Камен темељац са министром је положио и предсједник Општине Бар Душан Раичевић.

Вртић ће се радити у склопу предшколске установе„Вукосава Ивановић Машановић“. Осим тога, министар и предсједник општине данас су свечано отворили и адаптирани вртић у Бару „Мала лука“, у који је уложено око 80 000 еура.

PR služba Ministarstva prosvjete

Вртић који је данас почео да се гради је дио пројекта са ЦЕБ-ом, у оквиру кога ће бити изграђено укупно седам вртића. Објекат у Бару је планиран за око 370 дјеце, а рок извођења радова је 12 мјесеци од дана увођења извођача у посао. Како је саопштио министар Шеховић, парцела на којој ће се градити вртић је површине око 5000 м2, а сам објекат ће се простирати на око 3 хиљаде м2. Рок за заврсетак радова је 12 мјесеци.

У овом објекту смјештено је 6 радних соба за јаслене групе и 8 радних соба за групе вртића, канцеларије, библиотека, централна кухиња површине 200 м2 са свим пратећим просторијама за припрему оброка за 600 дјеце, просторије за тријажу и остале техничке просторије.

PR služba

Специфицифичност овог објекта је вишенамјенска сала за заједничке спортске и друге активности површине од 234 м2, док са припадајућим садржајима чини површину од 400 м2.

Извођач радова је конзорцијум „ЛД Градња (носилац посла) – Ивком – Телемонт – Енинг – Екоплант - Ларс фире“.

Предсједник општине Раичевић истакао је важност оваквог објекта за безбједан боравак дјеце на територији ове општине, уз наглашавање спремности општине да да допринос образовном систему на територији ове опстине. Осим тога, данас је отворен и адаптирани вртић „Мала лука“ такође у Бару, за прихват око 150 дјеце. Вртић су отворили такође министар Дамир Шеховић и предсједник општине Дуишан Раичевић, а присутнима се обратила и директорица Гордана Мијовић. У објекат је уложено око 80 000 еура, а средства су опредијељена од саме установе „Вукосава Ивановић Машановић“, Министарства просвјете и Општине Бар, те донатора.

ВИДЕО:

Анимација -- вртић у Бару

 

 

 

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?