Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан први састанак пројекта ЦИРЦЕ „Заједничке иницијативе за промоцију кинематографије између Италије – Албаније – Црне Горе”

Објављено: 15.10.2018. 20:14 Аутор: МКУ

Први састанак пројекта ЦИРЦЕ – „Заједничке иницијативе за промоцију кинематографије између Италије Албаније и Црне Горе“, који се суфинансира из средстава ИНТЕРРЕГ ИПА Програма прекограничне сарадње између Италије, Албаније и Црне Горе, одржан је 11. и 12. октобра у Барију (Фиера дел Леванте), Пуља.

Носилац пројекта је Апулиа Филм Цоммиссион, у сарадњи са албанским партнером – Албанским националним центром за кинематографију, црногорским партнером - Филмским центром Црне Горе и италијанским партнером - регијом Молисе. Придружени партнери су: Министарство културе Црне Горе, Министарство културе Републике Албаније и Министарство за културну баштину и туризам Италије (МИБАЦТ).

У оквиру пројекта ЦИРЦЕ ц́е се спровести неколико активности као што су заједничка продукција web серије од девет епизода, размјена искустава, добрих пракси (подстицајне мјере), стварање мреже за филмске фестивале у тој области, инвестиције за промоцију дистрибуције у Албанији и Црној Гори, као и ажурирање активности за актере у аудио-визуелном сектору.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?