Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА: Програм обуке за сертификацију рачуновођа у јавном сектору (ПАЦТ) за трећу генерацију полазника из Црне Горе, која ће бити званично отворена у Подгорици 17. октобра 2018. године

Објављено: 16.10.2018. 16:16 Аутор: министарство финансија
ПОДГОРИЦА – дана 17. октобра 2018. године, Министарство финансија Црне Горе, Управа за кадрове Црне Горе и Центар за финансијску изузетност (ЦЕФ) ће званично отворити обуку ПАЦТ за трећу генерацију рачуновођа у јавном сектору Црне Горе. Развој рачуноводствене професије у јавном сектору је важан приоритет у реформи рачуноводства Црне Горе. 

Програм финансијски подржава Министарство финансија Републике Словачке, и словеначко Министарство вањских послова кроз развој међународне срадње; док Министарство финансија Црне Горе и ЦЕФ пружају нематеријалну подршку. Учесници ће добити материјал за обуку, који је креирала ЦИПФА а који је преведен на црногорски језик. Предавања ће одржавати локални експерти на локалном језику. Локални експерти су прошли обуку ЦИПФА и ЦЕФ-а. Овај пројекат спроводи ЦЕФ и укључује напоре локализације за одрживо и независно спровођење обука у земљи. 

Најуспјешнији полазници све три генерације биће позвани да учествују на радионици гдје ће се разматрати практична примјена међународних рачуноводствених стандарда у јавном сектору (МРСЈС). 

Полазницима ће се обратити: 

Г. Драган ДАРМАНОВИЋ, Генерални директор директората за државни трезор 

Гђа. Марианна МАЦÁШКОВÁ, Специјалиста за развој сарадње Министарства финансија Републике Словачке 

Њ.Е. г. Митја МОЧНИК, Амбасадор Републике Словеније у Црној Гори 

Гђа. Светлана ВУКОВИЋ, Директорица Управе за кадрове Црне Горе 

Г. Роберт БАУЦХМÜЛЛЕР, Директор програмског тима, ЦЕФ 

Гђа. Линдие ЕНГЕЛБРЕЦХТ, Директор за образовање и чланство у ЦИПФА 


ВРИЈЕМЕ: 17. октобар 2018. године, у 9:00 часова. 


МЈЕСТО: Управа за кадрове, мултимедијална сала, Јована Томашевића 2А, Подгорица, Црна Гора 


КОНТАКТ: Јасмина Поповић, специјалиста програма, ЦЕФ, јасмина.поповиц@цеф-сее.орг 


Прилози: КицкОфф_Агенда_ПАЦТМНЕ3_мне.пдфи и ФацтСхеет_ПАЦТМНЕ3_мне.пдф


ПР СЛУЖБА

МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?