Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив органима, организацијама, удружењима и појединцима да се укључе у поступак припреме

Објављено: 16.10.2018. 17:13 Аутор: Љ.Ј.

На основу члана 10 став 1 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија (“Службени лист Црне Горе”, бр.41/18), Министарство правде – Директорат за грађанско законодавство и надзор упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ

Органима, организацијама, удружењима и појединцима да се укључе у поступак припреме

НАЦРТА ЗАКОНА О АЛТЕРНАТИВНОМ РЈЕШАВАЊУ СПОРОВА

и доставе своје иницијативе, предлоге, сугестије и коментаре у писаном или електронском облику на адресу: Министарство правде, Улица Вука Караџића број 3, Подгорица, Или путем е-маила: јелена.драгицевиц@мпа.гов.ме.

Консултација заинтересоване јавности трајаће 15 дана од дана објављивања овог позива.

Средњорочним програмом рада Владе Црне Горе 2018-2020 (тачка 12.1) предвиђено је да се унаприједи примјена алтернативних начина рјешавања спорова, успостављањем стратешког оквира и усклађивањем законодавног оквира са правом Европске уније.

За координацију консултовања заинтересоване јавности задужена је Јелена Драгићевић, самостална савјетница у Министарству правде - Директорату за грађанско законодавство и надзор.

Министарство правде ће све приспјеле иницијативе, предлоге, сугестије и коментаре размотрити и узети у обзир приликом сачињавања Нацрта Закона о алтернативном рјешавању спорова.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?