Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић са предсједницом скупштинског Одбора за спољну политику Албаније Мими Кодели

Објављено: 16.10.2018. 19:22 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић састао се данас са делегацијом скупштинског Одбора за спољну политику Републике Албаније, коју је предводила предсједница Одбора, Мими Кодели (Мими Кодхели). Састанку су присуствовали и секретар Одбора за спољну политику Ина Јано, као и новоименовани амбасадор Републике Албаније у Црној Гори Риди Куртези.
 
Министар Бошковић изразио је задовољство посјетом делегације Одбора и нагласио да је билатерални сусрет још један показатељ континуираних улагања у развој добросусједских односа и пријатељске сарадње Црне Горе и Албаније. Током састанка, саговорници су размијенили мишљења о актуелним регионалним питањима, геостратешком билансу, као и заједничкој европској безбједности Црне Горе и Албаније. У контексту досадашњег тока европских интеграција двије државе, Бошковић и Кодели сагласили су се да Европска унија остаје најбољи оквир за успјешан наставак реформи, достизање стандарда и унапређење квалитета живота грађана у свим државама Западног Балкана, због чега је потребно појачати напоре на путу европских интеграција. 

Говорећи о регионалној сарадњи у домену одбране, министар је истакао да ће Црна Гора наставити да се снажно залаже за промоцију НАТО политике “отворених врата”, апострофирајући снажну подршку земљама Западног Балкана у њиховим интеграционим процесима. Бошковић је указао да чињеница да сада формално сједимо за заједничким савезничким столом, отвара нова поглавља сарадње двије земље и указао на значај јачег повезивања и налажења заједничких одговора на актуелне безбједносне изазове.

На крају разговора Кодели је захвалила министру Бошковићу на добродошлици и истакла да Црна Гора и Албанија морају наставити интензивну и отворену сарадњу као европске земље и партнери у НАТО, јер се једино тако можемо суочити са изазовима данашњице и гарантовати заједничку сигурност наших грађана.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?