Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Европа доступна младима: Преко 120 попуста у Црној Гори и 70.000 попуста на нивоу Европе за младе људе

Објављено: 16.10.2018. 19:39 Аутор: Министарство спорта

Министарство спорта је, у сарадњи са НВО Центар за омладинску едукацију, реализовало пројекат Европска омладинска картица која ће младим људима омогућити преко 120 попуста у Црној Гори, као и 70 000 попуста на нивоу цијеле Европе. Ова бенефит картица олакшаће свакодневни живот младим људима и учинити им приступачним многе производе и услуге.

Влада Црне Горе и Министарство спорта улажу константне напоре у циљу унапређења положаја младих људи кроз подршку бројним омладинским пројектима и иницијативама. „Ово је уједно и потврда снажних напора Владе Црне Горе да, у процесу европских интеграција наше државе, младим људима приближи европске вриједности и учини доступним најзначајније погодности које пружају земље Европске уније, због чега је Министарство спорта подржало израду 1000 картица које ће бити поклоњене младим људима, водећи рачуна о заступљености свих градова на нивоу Црне Горе'' – истакао је министар Јановић.

Министарство спорта је у 2018. години подржало чак 86 пројеката из 6 приоритетних области Стратегије за младе, што је скоро троструко више него у 2017. години, а како је најавио министар Јановић, Министарство спорта ће наставити да подржава пројекте који треба да омогуће црногорској омладини да учествују у најзначајнијим друштвеним процесима.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МИНИСТАРСТВО СПОРТА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?