Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Представнице Министарства рада и социјалног старања у посјети Републици Турској, поводом 7. Међународног сајма заштите и здравља на раду

Објављено: 16.10.2018. 16:22 Аутор: мрсс

У периоду од 10.10. до 15.10.2018. године, начелница Дирекције за послове заштите и здравља на раду Данијела Шуковић, самостална савјетница у Дирекцији за послове заштите и здравља на раду Јована Бошковић, и самостална савјетнца Мејра Шахмановић, учествовале су на 7. Међународном сајму заштите и здравља на раду у Истанбулу, Република Турска.

 У току сајма  учеснице су имале прилику да се упознају са детаљнијим и свеобухватним информацијама о новим достигнућима, трендовима, производима и услугама у обасти заштите и здравља на раду. На сајму су представљене све врсте производа који се односе на заштиту и здравље на раду, од стране највећих брендова на свијету, највећих турских фирми за производњу личне заштитне опреме, виртуелног оспособљавања за безбједан рад.

 mrss

Посебна важност присуства овом догађају јесте и састанак са представницима Министарства породице, рада и социјалних услуга, Генералне дирекције за здравље и безбједност на раду, Републике Турске. На истом су размјењена искуства о стању у области заштите и здравља на раду како у обје државе тако и на глобалном нивоу. Закључено је да се сви суочавамо са истим проблемима а то јесте ниво имплементације прописа којима је уређена ова област. Разговарано је и о могућностима успостављања сарадње на реализацији заједничких пројеката у циљу промоције и подизања свијести о важности заштите и здравља на раду на свим нивоима дјеловања.

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?