Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ближа регионална сарадња са интегрисаним приступом кључна за јачање економске конкурентности

Објављено: 18.10.2018. 13:58 Аутор: Министарство економије
“Економски развој и побољшање конкурентности привреде представљају предуслов за убрзавање процеса придруживања ЕУ свим економијама Југоисточне Европе”, изјавио је генерални директор Директората за инвестиције, развој МСП и управљање ЕУ фондовима, господин Радосав Бабић приликом отварања Конференције на којој је представљена публикација “Соутх Еаст Еуропе Цомпетитевенесс Оутлоок 2018 / Конкурентност Југоисточне Европе 2018”.

Основни циљеви представљања нове ОЕЦД Публикације су боља интегрисаност земаља региона и повећавање њихове конкурентности на глобалном нивоу. Наведена Публикација је изузетно значајна са аспекта позиционирања Црне Горе и региона као инвестиционе дестинације и за њено кредитно рангирање од стране међународних институција. Она представља и једну од најкомплекснијих публикација ове врсте. У процес њене израде био је укључен огроман апарат сачињен од око 1.200 представника владиних институција земаља региона и велики број представника приватног сектора, регионалних организација, академије, независних експерта, невладиних организација итд.

ОЕЦД је у сарадњи са Министарством економије организовао Конференцију у циљу представљања публикације “Соутх Еаст Еуропе Цомпетитевенесс Оутлоок 2018 / Конкурентност Југоисточне Европе 2018”, која се одржава данас у старој згради Владе.

Поред господина Бабића у уводном дијелу су говорили г-ђа Аудроне Урбонавициуте, Делегација Европске комисије у Црној Гори као и г-ђа Марзена Кисиелеwска, шефица одсијека ОЕЦД за Југоисточну Европу.

“Верујем да ц́е свака од економија нашег региона, у оквиру сопствених капацитета и са регионалним механизмом подршке, учинити све напоре да обезбиједи успјешну имплементацију предложених мјера дефинисаних од стране ОЕЦД-а у наредном периоду”, закључио је Бабић у свом излагању.

Конференцији су присуствовали представници Европске Комисије, ОЕЦД-а и других партнерских организација, као и представници академије, привреде и цивилног друштва.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?