Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пријава за једнодневну обуку за новинаре/ке „Новинарско перо о родној равноправности“

Објављено: 18.10.2018. 19:23 Аутор: ПР служба

У циљу реализације заједничких активности на тему родне равноправности, али и јачања улоге медија у промоцији родне равноправности кроз појачано активно истраживање и извјештавање, Главни град и Министарство за људска и мањинска права организују једнодневну обуку за новинаре/ке „Новинарско перо о родној равноправности“.

 

Обука ће, осим интерактивног предавања које обухвата теме родне равноправности, родно осјетљиви језик у медијима и феномен родно заснованог насиља, подразумијевати и мини радионицу на тему “Измјеримо родну осјетљивост медија”.

Упскоро ће бити објављен и конкурс за редставнике/це медија који има за циљ израду истраживачког новинарског текста у области родне равноправности. Најбољи рад ће бити награђен новчаном наградом у износу од 500,00 еура.

Радове ће оцјењивати стручна комисија састављена од представника ресорног Министарства и Главног града, а у складу са Правилником за реализацију  кокурса за писање истраживачког новинарског текста у области родне равноправности.

 

Обуку ће водити тренерице Славица Стриковић и Бранка Влаховић, а предвиђено је да иста буде реализована 05. новембра, у Подгорици.

 

Формулар за пријаву можете преузети овдје: Формулар за пријаву.доц

Испуњени образацпотребно је послати на е-маил адресу: едина.серхатлиц@подгорица.ме,  најкасније до 01. новембра 2018. године.

О мјесту одржавања семинара пријављени учесници/е ће бити накнадно обавијештени.

 

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?