Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Домен „.ме” као дигитални симбол суверенитета Црне Горе

Објављено: 18.10.2018. 20:14 Аутор: Министарство економије
Ministarstvo ekonomije“Захваљујући погодној екстензији за персонализацију и онлајн маркетинг, домен “.ме” је данас, поред националног постао и глобални бренд и својеврсни амбасадор Црне Горе у свим крајевима свијета”, казала је министарка економије Драгица Секулић, на прослави поводом 10 година пословања компаније “ДоМЕн”.

Догадјај је уприличен јуче, у Тивту, хотел “Регент” с почетком у 20х.

Усмјеравање младих на едукацију у погледу програмирања и подстицања да наставе каријеру у области технологије, упознавању индивидуалаца и компанија у Црној Гори са бенифитима дигиталног свијета и његовог увођења у свакодневни живот, те дијељење искустава, контаката и експертизе ради инспирисања колега у технолошкој индустрији у Црној Гори и подршци партнерима у даљем развоју сопствених идеја само су један дио дјеловања компаније “ДоМЕн”.

Министарка је казала да је домен ".ме" постао бренд популаран широм свијета и црногорски амбасадор глобално а до сада је остварено преко 920 хиљада регистрација, сарадња са преко 350 акредитованих регистратора и кроз све то као држава достигли смо у буџету 30 милиона прихода.

На отварању је говорио и Предраг Лешић, извршни директор компаније ДоМЕн, који је презентовао Извјештај о друштвено-одговорном пословању.

“Овакав пројекат је сјајан примјер доброг јавно-приватног партнерства и надамо се још успјешнијој будућности”, закључила је Секулић.

Догађају су поред домаћих, присуствовали још 20 пословних партнера из цијелог свијета.


КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?