Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан округли сто на тему "Реформа система полицијског образовања"

Објављено: 18.10.2018. 23:05 Аутор: МУП
Министарство унутрашњих послова је посвећено унапређењу система образовања за потребе Полиције и других институција у служби безбједности, саопштио је данас генарални директор Директората за стратешко-развојне послове Сафет Кораћ, отварајући округли сто на тему "Реформа система полицијског образовања".

MUPГенерални директор Кораћ је овом приликом подсјетио да је циљ недавно усвојене Стратегије управљања људским ресурсима у Управи полиције за период 2019-2024. године, успостављање система у којем ће компетентни полицијски службеници професионално обављати послове очувања безбједности грађана и државе и оспособљавати се и напредовати у складу са савременим стандардима. Такође је истакао да је, сходно европској пракси у овој области, потребно развијати додатне вјештине полицијских службеника. “Данас се од полицијских службеника не очекује само одржавање јавног реда и мира, већ и дубље разумијевање друштвених прилика, већа толеранција на различитости и поштовање људских права”, истакао је генерални директор Кораћ.

Од Бернер Малме, представник Норвешког центра за интегритет је захвалио МУП-у и Управи полиције што су препознали значај потребних реформи, и изразио очекивање да ће Црна Гора изградити модел полицијског образовања и управљања људским ресурсима који је прилагођен актуелним изазовима.

На округлом столу, који је организован уз подршку Норвешког центра за интегритет у безбједносном сектору учешће су узели представници Министарства унутрашњих послова, Управе полиције, агенција, управа, образовних институција, међународних организација и цивилног сектора, као и истакнути стручњаци из ове области.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?