Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Креативна Европа- објављен конкурс за пројекте сарадње за 2019. годину

Објављено: 19.10.2018. 15:01 Аутор: МКУ

Министарство културе информише да је Европска агенција за културу, образовање и аудиовизуелну дјелатност (ЕАЦЕА) објавила конкурс за пројекте сарадње у оквиру програма Креативна Европа, потпрограм Култура.

Позив је намијењен институцијама и организацијама које су активне у културном и креативном сектору и основане у некој од земаља учесница у Програму. Физичка лица не могу учествовати на овом конкурсу. Предложени пројекти морају бити у складу са основним приоритетима конкурса:

- промоција транснационалне мобилности умјетника и професионалаца у циљу омогућавања сарадње на међународном нивоу;

- подршка развоју публике како би се повећало интересовање и олакшао приступ европским културним и умјетничким дјелима и материјалној и нематеријалној културној баштини, с посебним акцентом на дјецу, младе људе, особе са сметњама у развоју и мање заступљене групе;

- поспјешивање изградње капацитета кроз иновативне приступе стваралаштву и развоју нових модела управљања и маркетинга у области културе;

- поспјешивање интеркултурног дијалога, промоција заједничких ЕУ вриједности, разумијевања и поштовања осталих култура, уз подршку социјалној инклузији миграната и избјеглица.

Конкурс је отворен за непрофитне пројекте који трају највише 48 мјесеци, а пријаве се врше за једну од двије категорије:

- мањи пројекти сарадње (тражени износ гранта није већи од 200.000 еура, што представља 60% прихватљивог буџета; пројекат подразумијева главног партнера и два пројектна партнера);

- већи пројекти сарадње (тражени износ гранта није већи од 2.000.000 еура, што је 50% укупног буџета; пројекат подразумијева главног партнера и пет пројектних партнера).

Рок за достављање приједлога је 11.12.2018. године у 12 часова.

Више информација о конкурсу можете пронаћи у позиву  и водичу за европске пројекте сарадње.

За све недоумице и помоћ при достављању приједлога пројеката можете контактирати црногорски Деск за Креативну Европу у Министарству културе на емаил адресу милена.разнатовиц@мку.гов.ме


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?