Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарство науке најављује Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте

Објављено: 19.10.2018. 18:48 Аутор: Министарство науке
Министарство најављује да ће сљедеће недјеље објавити Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте. Циљ овог Конкурса је подизање капацитета научних тимова у Црној Гори, како би се ојачала квалитетна и одржива партнерства која показују потенцијал да интегришу истраживање у доминантне економске покретаче у Црној Гори и израсту у будуц́е центре изврсности.

Грантови ће бити додијељени за научноистраживачке пројекте, који су у складу са тематским приоритетима утврђеним Стратегијом научноистраживачке дјелатности: Енергија; Информационо комуникационе технологије; Нови материјали, производи и сервиси; Медицина и здравље људи; Пољопривреда и производња хране; Одрживи развој и туризам; и Наука, образовање и идентитет.

Конкурс ће бити расписан са укупним износом средстава од 1.000.000 €. Одобрени пројекти по овом Конкурсу финансираће се на период до двије године.

Планирано је да Конкурс буде отворен три недјеље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?