Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Зенка: Још једна потврда добрих односа Црне Горе и Турске

Објављено: 18.10.2018. 22:32 Аутор: ПР служба

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествовао је на свечаности на којој је радио Елита представио савремену технику, донацију, у вриједности од преко 20.000 еура,Турске агенције за сарадњу и координацију – ТИКА. 

Министар Зенка је у свом обраћању присутнима навео да су односи Црне Горе и Турске су у највишем нивоу, наглашавајући да је за унапређење ових односа посебна заслуга амбасадора Галип. Министар се захвалио агенцији ТИКА за реализоване пројекате у Црној Гори и истакао такође важну чињеницу, да у Црној Гори има доста турских инвеститора. “Ова инвестиција за радио Елиту је много оправдана и на правом мјесту имајући у обзир да овај радио воде два новинара који су пионири информисања из Улциња од периода успостављања плурализма. Ово је награда за њихов труд и професионално ангажовање”, истакао је Зенка.

Директорица радио Елита Вера Катана је навела да је ово до сада највећа инвестиција за опремање радија од оснивања 2002 год. Катана је рекла и то да је радио “Елита” захваљујући овој донацији постао једна од најсавременије опремљених радио станица у Црној Гори, али и шире. Она се захвалила турском народу,  Амбасади Турске у Подгорици и Агенцији ТИКА за ову вриједну донацију која долази посље 16 година успјешног пословања овог радија и истакла као додатни подстрек да програм радија “Елита” буде и у будућности огледало највиших професионалних стандарда.

Пресједник општине Улцињ, Лоро Нрекић, изјавио је да је инвестиција у медије веома значајна, а да радио Елита то заслужује, због своје објективности информисања.

Њ.Е. Серхат Галип рекао је да је ТИКА до сада реализовала  320 пројеката  широм Црне Горе, а од њих 14 је реализовано у општини Улцињ.  За њега Улцињ има посебно мјесто у његовој политичкој каријери и иако убрзо завршава мисију у Црној Гори он ће се за задовољством вратити у Црну Гору и у овај град.   

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?