Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Једанаести састанак Пододбора за трговину, индустрију, царине, порезе и сарадњу са другим земљама кандидатима

Објављено: 22.10.2018. 16:52 Аутор: Министарство економије
У Подгорици ће се у уторак, 23. октобра одржати једанаести састанак Пододбора за трговину, индустрију, царине, порезе и сарадњу са другим земљама кандидатима.

Састанак ће отворити замјеник главног преговарача за поглавља правне тековине ЕУ Марко Мрдак, генерални директор за индустрију и трансформацију у Министарству економије Горан Николић и замјеница шефа Јединице за Црну Гору у Генералном директорату за сусједску политику и преговоре о проширењу Барбара Хесус-Жимено.

На састанку ће представници црногорских институција представити напредак остварен у преговарачким поглављима која су у надлежности овог Пододбора: поглављу 1 – Слободно кретање робе, поглављу 16 – Порези, поглављу 20 – Предузетништво и индустријска политика, поглављу 29 – Царинска унија и поглављу 30 – Вањски односи.
У свим областима акценат ће бити на оствареном усклађивању националног законодавства и институционалног оквира са правном тековином ЕУ.

Састанак Пододбора ће се одржати у Министарству вањских послова, ул. Станка Драгојевића 2, сала бр. 119 на ИИИ спрату, с почетком у 9:15 сати.

Медији могу пратити уводна излагања.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?