Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Италија домаћин ОЕБС конференције о сузбијању нетолеранције и дискриминације

Објављено: 23.10.2018. 15:14 Аутор: Министарство за људска и мањинска права
MMP
У Риму је, 22. октобра 2018. године, одржана “ОЕБС конференција о сузбијању нетолеранције и дискриминације, са фокусом на дискриминацију базирану на религији и увјерењу: ка свеобухватном одговору у ОЕБС региону”.
Конференцију је организовала Италија у својству пресједавајуће ОЕБС-ом, у сарадњи са Канцеларијом за демократске институције и људска права - ОДИХР.

MMP
Конференција на високом нивоу, на којој је учествовала генерална директорка Директората за односе са вјерским заједницама Жана Филиповић, била је прилика за разматрање постојећих изазова везаних за расизам, ксенофобију, анти-семитизам и нетолеранцији према хрисћанима, муслиманима и члановима других религија и увјерења. Било је и ријечи и о томе како ове појаве различито утичу на жене и мушкарце. Анализирала се и улога комуникација, медија и друштвених мрежа у дискриминацији и нетолеранцији.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?